Statistici și analize de trafic pe site-uri web

Statistica si analiza web (Web Analytics) este procesul de colectare, măsurare şi analizare a activităţii utilizatorului pe site, în vederea atingerii obiectivelor dumneavoastră.

Instrumentele de analiză ajută proprietarul site-ului pentru a urmări statisticile site-ului, inclusiv comportamentul vizitatorilor pe site. Ele ajută, de asemenea, proprietarul site-ului să cunoască informaţii detaliate despre traficul de pe site-ul web.

Instrumentele Web Analytics ajută să vezi:
  1. Câţi oameni au vizitat site-ul
  2. Care sunt sursele de trafic
  3. Care este locaţia geografică a vizitatorilor
  4. Care sunt cele mai importante pagini de pe site-ul web
  5. Care este vârsta,
  6. Care este sexul şi multe altele…


Instrumentele de Web Analytics oferă răspunsuri la toate întrebările de mai sus şi la cele care nu sunt enumerate aici. Web Analytics oferă o imagine mai bună despre vizitatori şi, astfel, la rândul nostru, ne ajută să înţelegem modul de trafic, precum şi comportamentul vizitatorilor pe site-ul web. Urmărirea datelor este foarte importantă pentru funcţionarea cu succes a afacerii.

Statistici web


Aplicaţiile de tip poll (statistică), precum şi datele furnizate de aplicaţii de urmărire a traficului se pot transforma în excelente instrumente de marketing, care să ofere perspective nebănuite cu privire la publicul ţintă şi dorinţele sale. Cine vizitează, ce caută, ce ar dori să găsească, ce interesează cel mai mult.

Statisticile oferite includ numărul de vizitatori, numărul de pagini vizitate, cea mai vizitată pagină și site-uri care au link către site-ul dvs. (referali).

Statisticile web pentru site-uri, oferă doar o privire generală asupra numărului de vizitatori și de pagini vizitate în ultimele zile.

Proprietarii site-urilor au acces la toate statisticile, putand modifica durata de timp pentru a vizualiza informația și sub formă lunară sau pentru întreaga perioadă de funcționare a site-ului.

Pentru analiza datelor, diverse programe folosesc diverse metode statistice. De aceea datele prezentate s-ar putea să difere de alte statistici. Este important să știți ce valori urmăriți.

Numărul de vizitatori pe site


Acest grafic vă oferă o privire de ansamblu asupra numărului de persoane care v-au vizitat site-ul în timpul perioadei selectate. O zi este măsurată de la un miez de noapte la altul.

Paginile vizitate


Aceast grafic vă arată câte pagini individuale au fost deschise într-o anumită zi. Fiecare pagină este numărată ca o unitate.

Cele mai vizitate pagini


Această funcție vă va arăta cele mai vizitate pagini dintr-o perioadă de timp pe baza numărului de pagini vizitate.

Statistici referali


Această funcție vă va arăta din ce surse, altele decât motoarele de căutare, ajung vizitatorii pe site-ul dvs.
^ Top